Tanfolyamok

Az MPC siklóernyős iskola 2002 óta működik.

Jelenleg az alapszintű oktatást a Budapest és Székesfehérvár környéki tanulódombokon, starthelyeken illetve csörlőzéssel végezzük el.

Oktatási területek:

  • Kezdő tanfolyam + A-vizsga
  • B-vizsga előkészítés + B-vizsga
  • Hátimotoros képzés
  • Tandem-pilóta képzés + Tandem-vizsga
  • Csörlős képzések
  • Biztonságtechnikai-tréning
  • (Mentőernyős tréning)

 

A kezdő tanfolyam időtartama kb. 3 hónap. Ez tartalmazza az elméleti és gyakorlati oktatást és az A-vizsgát. A képzés a Siklórepülő Szövetség (Siresz) mindenkor érvényes képzési tematikája alapján történik.

Az elméleti oktatást hétköznap estéken, vagy hétvégéken tartjuk.
A gyakorlati oktatás elsősorban a Budapest és Székesfehérvár környéki tanulódombokon folyik, de legalább egyszer ellátogatunk a ”magyar siklóernyős oktató-paradicsomba”, Fedémesre is.
Magasstartjaink során bejárjuk Magyarország hegyvidékeit, valamint lehetőséget kínálunk külföldi túrákon való részvételre is, minek során Európa legszebb siklóernyős helyeit látogatjuk meg. Ezen kívül lehetőség van csörlős jogosítás megszerzésére is, aminek szélcsendes napokon hatalmas hasznát fogjuk venni. A tanfolyam idejére felszerelést biztosítunk (ernyő, beülő, sisak, rádió)

Az alap tanfolyam ára 90.000 Ft

Lehetőséget kínálunk kedvcsináló nyílt hétvégéinken való részvételre, ahol egy alapszintű elméleti oktatás után az érdeklődők megismerkednek a földi ernyőkezeléssel és a második napon akár első önálló siklásaikat is átélhetik rádió felügyelet mellett, vagy tandem utasként.
Fontos: A kedvcsináló hétvége nem ad jogosítást, sem elegendő tudást az oktató jelenléte nélküli repüléshez. Pusztán arra szolgál, hogy az érdeklődő belelásson a siklóernyőzés világába és eldönthesse, hogy neki való-e.
A nyílt hétvége ára 15.000 Ft, amit a tanfolyam árába beleszámítunk, beiratkozás esetén. A gyakorlatok idejére biztosítjuk a teljes felszerelést. (ernyő, beülő, sisak, rádió)

A kezdő tanfolyam elvégzése után iskolánknál lehetőség van haladó (B-vizsgás), hátimotoros (PPG), tandem és biztonságtechnikai képzés elvégzésére is.

Információ tanfolyamkezdési időpontokról és jelentkezés az egyesület Facebook oldalán vagy telefonon lehetséges.

Oktatóink:
Berkei Szilárd, Fűrész Dóra, Pereczes Zsolt (Perec)

Partner oktatónk:
Szabó József (Joe)

További tanfolyamkról infó: 
Facebookon: MPC Sportegyesület oldala 
Telefon: +36 30 5040126 (Szilárd), +36 30 4306668 (Perec)