Tanfolyamok

Az MPC siklóernyős iskola 2002 óta működik.

Jelenleg az alapszintű oktatást a Budapest és Székesfehérvár környéki tanulódombokon, starthelyeken illetve csörlőzéssel végezzük el.

 

*** ALAPFOKÚ INTENZÍV TANFOLYAM INDUL - kezdőhét: 2020. április 12-19. Részletek ITT!

A tanfolyam indulását a járványra tekintettel bizonytalan idővel eltoljuk - hírek és újbóli kiírás: amint lehet tervezni!...  *** 

 

 

Milyen egy Mary Poppins Clubos tanfolyam?

- A kiscsoportos (5-7 fő) tanfolyamban, személyreszabott oktatással, nagyobb figyelem jut rád,

- hegyi és csörlős repülés rejtelmeit egyaránt megismered, hogy "ha fúj ha nem" a levegőbe juthass,

- tapasztalt, aktívan repülő és sportjukért rajongó, műrepülő és versenyző oktatók mellett alapos és sokrétű, hasznos tudást halmozhatsz fel,

- jó közösségben és vidám hangulatban, izgalmas és egyedi ernyőkezelési gyakorlatokkal biztosított számodra a szórakoztató tanulás! 

 

Oktatási területek:

  • Kezdő tanfolyam + A-vizsga
  • B-vizsga előkészítés + B-vizsga
  • Hátimotoros képzés
  • Tandem-pilóta képzés + Tandem-vizsga
  • Csörlős képzések
  • Biztonságtechnikai-tréning
  • (Mentőernyős tréning)

 

Siklóernyős kezdőtanfolyam lehet: hagyományos hétvégi képzéssel vagy intenzív alapfokú tanfolyamként.

 A HAGYOMÁNYOS kezdő tanfolyam időtartama kb. 3 hónap. Ez tartalmazza az elméleti és gyakorlati oktatást és az A-vizsgát. A képzés a Siklórepülő Szövetség (Siresz) mindenkor érvényes képzési tematikája alapján történik.

Az elméleti oktatást hétköznap estéken, vagy hétvégéken tartjuk.
A gyakorlati oktatás elsősorban a Budapest és Székesfehérvár környéki tanulódombokon folyik, de legalább egyszer ellátogatunk a ”magyar siklóernyős oktató-paradicsomba”, Fedémesre is.
Magasstartjaink során bejárjuk Magyarország hegyvidékeit, valamint lehetőséget kínálunk külföldi túrákon való részvételre is, minek során Európa legszebb siklóernyős helyeit látogatjuk meg. Ezen kívül lehetőség van csörlős jogosítás megszerzésére is, aminek szélcsendes napokon hatalmas hasznát fogjuk venni. A tanfolyam idejére felszerelést biztosítunk (ernyő, beülő, sisak, rádió)

A hagyományos alap tanfolyam ára 90.000 Ft

 

Az INTENZÍV tanfolyamunk lényege, hogy egy intenzív, minden napi gyakorlást magában foglaló első héttel (8-9 nap) kezdünk, ami nagyon erős alapokat nyújt! Ezt követően pedig további 2-3 hétvégén növeljük a tudást és gyakorlatot, hogy eljussunk az alapfokú vizsa ("A" vizsga) szintjéig. Így a tanfolyam hossza jelentősen lecsökkenhet (kb 1 hónap) - de minden esetben időjárás, gyakorlási alkalmak és egyéni készség, szorgalom függvénye. A gyakorlati helyszíneink változatlanok, a csörlős jogosítás megszerzése valamint a teljes felszerelés biztosítása a tanfolyam idejére ebben a formában is érvényesek.

Tekintettel az intenzív tanfolyam csökkentett időkeretére, a tanfolyam gyakorlati megkezdése előtt fontos felkészülési, előkészületi teendőink vannak a növendék-aspiránsokkal, így a közös munkát már a tanfolyam indulását megelőzően megkezdjük.

Az intenzív tanfolyam ára 130.000 Ft

  

Lehetőséget kínálunk kedvcsináló nyílt hétvégéinken való részvételre, ahol egy alapszintű elméleti oktatás után az érdeklődők megismerkednek a földi ernyőkezeléssel és a második napon akár első önálló siklásaikat is átélhetik rádió felügyelet mellett, vagy tandem utasként.
Fontos: A kedvcsináló hétvége nem ad jogosítást, sem elegendő tudást az oktató jelenléte nélküli repüléshez. Pusztán arra szolgál, hogy az érdeklődő belelásson a siklóernyőzés világába és eldönthesse, hogy neki való-e.
A nyílt hétvége ára 15.000 Ft, amit a tanfolyam árába beleszámítunk, beiratkozás esetén. A gyakorlatok idejére biztosítjuk a teljes felszerelést. (ernyő, beülő, sisak, rádió)

 

A kezdő tanfolyam elvégzése után iskolánknál lehetőség van haladó (B-vizsgás), hátimotoros (PPG), tandem és biztonságtechnikai képzés elvégzésére is.

Információ tanfolyamkezdési időpontokról és jelentkezés az egyesület Facebook oldalán, telefonon vagy az alábbi űrlap kitöltésével lehetséges. 

 

*** ALAPFOKÚ INTENZÍV TANFOLYAM INDUL - kezdőhét: 2020. április 12-19. Részletek ITT!
A tanfolyam indulását a járványra tekintettel bizonytalan idővel eltoljuk - hírek és újbóli kiírás: amint lehet tervezni!...  ***  

 

Oktatóink:
Berkei Szilárd, Fűrész Dóra, Pereczes Zsolt (Perec)


További tanfolyamkról infó: 

Facebookon: MPC Sportegyesület oldala 
Telefon: +36 30 5040126 (Szilárd), +36 30 730 6630 (Dóri), +36 30 4306668 (Perec)