Tanfolyamok

Az MPC siklóernyős iskola 2002 óta működik.

Jelenleg az alapszintű oktatást a Budapest és Székesfehérvár környéki tanulódombokon, starthelyeken illetve csörlőzéssel végezzük.

 

*** 2024es tanfolyam kiírás: 
INTENZÍV ALAPFOKÚ 2-in-1 TANFOLYAM INDUL - 2024. MÁJUS 11-17. kezdőhéttel (+1 hónap hétvégéken)! - Részletek ITT *** 

 

 

Milyen egy Mary Poppins Clubos siklóernyős tanfolyam?

- A kiscsoportos (7-10 fő) tanfolyamban, személyreszabott oktatással, nagyobb figyelem jut rád,

- hegyi és csörlős repülés rejtelmeit egyaránt megismerheted, hogy "ha fúj ha nem" a levegőbe juthass,

- tapasztalt, aktívan repülő és sportjukért rajongó, műrepülő és versenyző oktatók mellett alapos és sokrétű, hasznos tudást halmozhatsz fel,

- jó közösségben és vidám hangulatban, izgalmas és egyedi ernyőkezelési gyakorlatokkal biztosított számodra a szórakoztató tanulás! 

 

Oktatási területek:

  • Kezdő tanfolyam + A-vizsga
  • B-vizsga előkészítés + B-vizsga
  • Hátimotoros képzés
  • Tandem-pilóta képzés + Tandem-vizsga
  • Csörlős képzések (csörlőzhető jogosítás, csörlőkezelő)
  • Biztonságtechnikai-tréning
  • (Mentőernyős tréning)

 

Siklóernyős kezdő tanfolyam (A-vizsgával) struktúráját tekintve lehet: hagyományos hétvégi képzésű vagy intenzív ütemű alapfokú tanfolyam.

 

>> A HAGYOMÁNYOS kezdő tanfolyam időtartama kb. 3 hónap. Ez tartalmazza az elméleti és gyakorlati oktatást és az A-vizsgát. A képzés a Siklórepülő Szövetség (Siresz) mindenkor érvényes képzési tematikája alapján történik.

Az elméleti oktatást hétköznap estéken, vagy hétvégéken tartjuk.
A gyakorlati oktatás hétvégéken és ünnepnapokon (természetesen időjárástól függően), elsősorban a Székesfehérvár és Budapest környéki tanulódombokon folyik, de legalább egyszer ellátogatunk a ”magyar siklóernyős oktató-paradicsomba”, Fedémesre is.

Magasstartjaink során bejárjuk Magyarország hegyvidékeit, valamint lehetőséget kínálunk külföldi túrákon való részvételre is, minek során Európa legszebb siklóernyős helyeit látogatjuk meg. Ezen kívül extra képzési alkalmak keretében lehetőség van a csörlős jogosítás megszerzésére is, aminek szélcsendes napokon hatalmas hasznát fogjuk venni!

A tanfolyam idejére a felszerelést biztosítjuk (ernyő, beülő, sisak, rádió).

Az MPC egyedi 2-in-1 kombó tanfolyamos csomagja:
Hagyományos kezdő tanfolyamunk képzési tervébe az általános (hegyi) alapfokú képzésen túl a csörlős továbbképzés alkalmait is beleépítve a csörlős jogosítás megszerzését is belevontuk, így egy tanfolyam keretén belül MINDKETTŐnek mestereivé válnak növendékeink.

 

>> Az INTENZÍV kezdő tanfolyamunk lényege, hogy egy intenzív, minden napi gyakorlást magában foglaló első héttel (8-9 nap) kezdünk, ami nagyon erős alapokat nyújt! Ezt követően pedig további 2-3 hétvégén növeljük a tudást és gyakorlatot, hogy eljussunk az alapfokú vizsa ("A" vizsga) szintjéig. Így a tanfolyam hossza jelentősen lecsökkenhet (kb 1 hónap) - de minden esetben időjárás, gyakorlási alkalmak és egyéni készség, szorgalom függvénye.

A gyakorlati helyszíneink változatlanok, a teljes felszerelés ebben a konstrukcióban is biztosításra kerül a tanfolyam idejére, sőt az intenzív tanfolyamokat is 2-in-1 kombó csomagként tervezzük, így annak egyedi módon a csörlős jogosítás megszerzéséhez szükséges csörlős képzés is részét képezi!

Tekintettel az intenzív tanfolyam csökkentett időkeretére, a tanfolyam gyakorlati megkezdése előtt fontos felkészülési, előkészületi teendőink vannak a növendék-aspiránsokkal, így a közös munkát már a tanfolyam indulását megelőzően megkezdjük. Ha jobban bele szeretnétek látni, hogyan is zajlik egy ilyen intenzív ütemű tanfolyam, jelentkezzetek bátran "Útnakindító" összefoglalóinkért, az előzetes teendők (pl. reporvosi alkalmassági)  és kötelező olvasmányok listájáért.

 

Egyedi 2-in-1 kombó csomagos Kezdő alapfokú tanfolyamaink (hagyományos és intenzív egyaránt) ára 220.000 Ft .

 

Lehetőséget kínálunk kedvcsináló nyílt hétvégéinken való részvételre, ahol egy minimálszintű elméleti oktatás után az érdeklődők megismerkednek a földi ernyőkezeléssel és a második napon akár első önálló siklásaikat is átélhetik rádió felügyelet mellett, vagy tandem utasként.
Fontos: A kedvcsináló hétvége nem ad jogosítást, sem elegendő tudást az oktató jelenléte nélküli repüléshez. Pusztán arra szolgál, hogy az érdeklődő belelásson a siklóernyőzés világába és eldönthesse, hogy neki való-e.
A nyílt hétvége ára 15.000 Ft, amit a tanfolyam árába beleszámítunk, beiratkozás esetén. A gyakorlatok idejére biztosítjuk a teljes felszerelést. (ernyő, beülő, sisak, rádió)

 

A kezdő tanfolyam elvégzése után iskolánknál lehetőség van haladó (B-vizsgás), hátimotoros (PPG), tandem és biztonságtechnikai képzés elvégzésére is.

Információ tanfolyamkezdési időpontokról és jelentkezés az egyesület Facebook oldalán, telefonon vagy az alábbi űrlap kitöltésével lehetséges. 

  

*** 2024es tanfolyam kiírás: 
(1) INTENZÍV ALAPFOKÚ 2-in-1 TANFOLYAM INDUL - 2024. MÁJUS 11-17. kezdőhéttel (+1 hónap hétvégéken)! - Részletek ITT *** 

 

 

Oktatóink:

Berkei Szilárd, Fűrész Dóra, Pereczes Zsolt (Perec)


További tanfolyamokról, továbbképzésekről infó, érdeklődés: 

Facebookon és Messengeren: MPC Sportegyesület oldala 
Telefon és WhatsApp (ha épp külföldön vagyunk): +36 30 5040126 (Szilárd), +36 30 730 6630 (Dóri), +36 30 4306668 (Perec)