2004.05.24. Pedró

Olvasói megjegyzéssel és helyreigazítással kezdeném. Előző postban hibásan jelent meg az alábbi mondat:
"Mint kiderült egy tetőn csücsül és szerencsére semmi baja. Felhívtam én is, mondta, hogy kicsit bevállalta, mert egy alulterhelt ernyővel indult el és szépen kisodorta, majd bekerült egy rotorba, aztán már csak menteni tudta valahogy."

Helyesen nem rotorba került, mert az volt ott rendesen, hanem egy leáramba aminek eredménye, hogy mentsen a vízmű területén, amiből más lett.

Akkor jöjjön a hétvége is:
Megen csak par hét kihagyás után újra ernyő volt rajtunk. A kihagyások oka, hogy PejecMestej Flojidában lebzselt és fehér homokot gyűjtött kólásüvegbe, hogy aztán azt szétszórja mindenféle hullámvasutakon - vagy valamai ilyesmit mesélt, részleteiben és csak én fűztem össze a dolgokat rosszul?!

Mivel már rég láttuk egymás rossz arcait, így bemelegítésnek csütörtök este egy spontán összejövetelt tartottunk a Szilvupléban, ahol Perec, BucifejÖrs, Imi és jómagam koccantunk össze. Péntek este már jobban rászerveztünk, aminek a vége a Szimpla kert lett. Itt már Manci és MuciPistike is részt vett, sőt idővel RR-Zsolti is megérkezett. Ezt az estét nekem sikerült hajnali 4kor befejeznem és mégis második helyen futottam be másnap (június 5, szombat) reggel a Mekibe.

Imi még reggel, otthonról hívott, hogy a Perec két dolgot üzent rajta keresztül nekem, de csak az egyikre emléxik, miszerint, hozzak ernyőt magammal, a másik infót elfelejtte, de megkérdezte Perecet, aki szintén nem tudja mit mondott. Jó kis banda :))))))
A lényeg, hogy ernyővel felvértezve, de nem bízva az időjárásban, szépen elkezdtük a gyülekezést, majd a McPara menük bevitele után megállapodtunk egy Epölben, leszamilesz alapon. Összejött brigád - Perec, Imi, RR-Zsolti és Öcsiék akiket mi most ismertünk meg és Ők voltak kint Floridában jósokáig.
Na szal, megindultunk 3 kocsival Epöl felé. Mi még tankoltunk egyet a Bécsi úti shellnél, ahol Imi jófejségből vett egy doboz heineken-t Zsoltinak a másnapos szervezet rendbehozatalára :))) Vörösváron még megálltunk gondolkodni, mert addigra leszakadt az eső rendesen. A rövid gondolkodás eredménye, hogy menjünk tovább, mert ezek csak helyi záporok, lehet, h Epölön nem esik - nem is!!!

Megérkeztünk, felmálháztuk magunkat, majd irány a domb, ahol kicsomagoltunk, majd néztük mi lesz. A leszálló úszott a vízben, de ki lehett fogni szárazabb helyeket is. Fent pedig gyenge szellő, lájtos befújásokkal és bolond módon változgatta az irányát.
Az első rajtot még a marhatelep felé nyomtam, egy bal fordulóval, majd behelyzekedés a leszállóba. Sikerült kifognom a vizesebb részét, ami fentről 'csak' vizes volt. Leérkezve, pedig tó, vazzger! Bokáig merültem el benne és a lájtos földetérés eredménye, hogy felcsaptam a vizet a seggemig. Folytatás vizes szárú gatyában, jóóóóó!
Jött Imi is az új ernyővel (mármint neki új, szülnapra kapta, persze használt, de jó állapotú - egy EdelAtlas boldog tulajdonosa), ami tényleg szép és állítólag kezes is, majd kipróbálom én is :) Szal Imi is nyomta a lecsúszásokat, Ő vizet kerülte, de az árkot mindig kicentizte.
Emlékeim szerint 4x csúsztunk le, amiből én az uccsót a leszálló parkoló felöli árkát átnyomva teljesítettem. Ezt fentről állítólag cöcögve nézték végig és azon gondolkodtak, hogy autó, vagy fa lesz belőle, de nem volt kemény, én ott a döntéshozó szerepében tudtam, hogy kiadja bőven és inkább a másik oldalon szállok le, mint megküzdjek az árokkal. Iminek is sikerült produkálnia az uccsó körében, mert Ő is benyalta a vizes részt, toccsant egy nagyot, majd szépen kifutott az ernyővel a száraz területig. Fent pedig két újonan érkezett kolléga kommentálta az eseményeket, miszerint - jól jár vizen a srác, milyen ügyesen csinálja, nah nézd, mindjárt kiér, igen, igazít még egy kicsit, ahham, jó, biztos a saját ernyője azért vigyáz rá ennyire! :))))))

Viszont a nap leggje, hogy RR-Zsolti is elveszítette siklóernyős szüzességét végre! Nem volt mese, a délelőtti kupolázás eredményeként lezarvartuk, semmi eyélst sem hagyva Neki, hogy megint megmagyarázza miért is nem csinálja. Kapott egy bukót, utoljára jól átrágták a dolgokat Pereccel, majd nagyfutás és Chewie úr máris a levegőben volt és utána egy felejthető, de elsőre viszonylag elfogadható leszállást mutaott be, majd a hátán fekve örömködött magának, mi meg fentről ünnepeltük, immárom RR-Eagle-Zsoltit! :) Persze, közben azon morfondíoztunk, hogy 2x, vagy 3x szarta össze magát a levegőben toltött fél perc alatt :))
Utána még egy lecsúszást produkáltattunk Vele, ami teljesen tökéletesre sikerült, így már nincs visszaút, nyomhatja Ő is végre. Azért hajtani kellene, hogy mielőtt elmegy egész nyárra Hrvatskába, előtte fossa le szépen Ő is a bokáját, mondjuk Óbudán!!! :)))))))

Jó kis nap volt a szombati is, amit megértően hamar befejeztünk, mert mesterünknek fontos sunás dolga akadt, és mi ezt megértjük jól :) Ahogy azt is, hogy másnap már nem bírtam megjelenni, mert szombat este üres gyomorra beittam, szétcsaptam magam és haldokoltam egész vasárnap, no meg nekem is fontos sunás dolgom akadt, így a reggeli telefonzargatásokat letudva, tovább erőltettem az alvást egyig, aztán kis pihenővel délután négyig.
Igen még ma is beteg vagyok kicsinyt...