2004.05.17. Pedró

Igen! Újra ernyő volt a a fejem fölött. Öt hét gipsz, 4 hét pihenés, miazmás, de nem bírtam tovább, így most szombaton mentem...
Május 15-én, szombat reggel pontosan 9:00-kor értem a Mekibe, persze sehol senki. Én is igen büszke voltam magamra, mert előtte este igen csúnyán sikerült elhajlani (Imi, RR-Zsolti, PerecMester, smégsokanmások), no, de ez máshova tartozik. Szóval kikértem a toast menüt - közben eszembe jutott az előző este megalkotott siklóernyős menü, McPara, ami 2 sajtburgerből és 1 liter kávéból áll - hát egen, kemények a péntek és szombat éjszakák.

Nemsokkal utánam befutott Balázs is, illetve Imi írt egy sms-t ennyi tartalommal "?" Felhívtam, akkor ébredt :)))) Majd Perec is megérkezett, kicsit megviselt fejjel :)))
Gyors reggeli, időjárás és helyzet elemzés - közben Imi is megérkezik, taxival - majd döntés, hogy felmegyünk Óbudára és meglátjuk mi lesz belőle. Perec kocsiba be, 4 ember, 4 ernyő, kevés hely. Fent már 3an voltak még csak és amikor már elkezdtünk kicsomagolni, akkor egy kis szakértés és időjárás, szél figyelgetés után kiderült, hogy ez nem lesz fényes. Az elején a kicsit oldalszelesnek ítélt állapot rosszabb volt, mint azt gondoltuk. Kis agyalást követően arra jutottunk, hogy adjunk még esélyt az időnek, addig is menjünk le a Millenáris parkba a Vagabond fesztiválra és rakjuk ki az MPC molinót, meg egy ernyőt is. Kedvünk nem volt sok, mert mindegyikünk már rég volt kint és nyomtuk volna, akár kint a reptéren a kupolázást is, de bíztunk benne, hogy lesz még nap a szombatból is.

Millenárisban eltököltünk egy csöppet. Fellógattuk a bejárat mellé az egyik NovaTrendet, úgy, hogy ne nagyon akarják az emberek leszedni, se az ernyőt, se róla a beülőt. Aztán a nagy teremben ahol a vetítések voltak este, kiraktuk az MPC-s molinót is. Perec még elsütötte, hogy, ha valaki kupolázik a millenáris parkban, az kapcsiból megkapja az "A" vizsgáját :))))) No, ezután újra kimentünk Óbudára, fent már Csabiék álldogáltak, hogy mi lehet ebből kihozni. A tervek szerint a növendékek lecsúsznak, aztán a mesterek nyomnak egy távot - Dunaújt lőtték be. Ebből az lett, hogy Szabolcs és Balázs lecsúsztak, Imi meg én fent próbáltunk kupolázgatni - megint nem volt ott senki egy kinyitott sárkányon kívül - aztán majd meglátjuk, mert még mindig oldalas volt. Szabolcs és Balázs lenyomták, de ahogy elnéztem, nembiztos, hogy akartam volna menni. Hol durva emelés, hol ugyanaz de lefele, háááát.

A kis kupolázós szerencsétlenkedéseinknek az lett a vége, hogy teljesen behülyült az idő, már hátulról fújt, forgott össze-vissza. Közben lement a sárkány is, akit ugyan nem láttam végig, de minimálisan kitekert, repkedett egy jó negyedórát aztán neki is elhalt a dolog.
Amikor valamelyest normalizálódott a helyzet, akkor egy belefutó "rajttal" elindultam én is. Előtte gondosan felhajtottam a nadrágszáram, mert várható volt a bokalefosás. Meg is volt, durván oldalas szélben (ÉNY), kicsi fékkel, oldalt állva azon rinyáltam, hogy kiérjek a házak fölül. Az ernyőm bólogatott, rázott, néha kicsit emelt, én meg, mint egy jónevelt marionett figura hintáztam a zsinórok végén (megjegyzés: zsinórok helyett új szó a szótárba - madzagok). Közben persze számolgattam, hogy hány sor ház van még :) Amikor láttam, hogy meglesz akkor már bátrabban húztam egyett jobbra, majd egy bal forduló, hogy behelyzkedjek széllel szemben a leszálláshoz. Nah akkor még egyszer dübörgött, rángatott egy kellemeset, így a maradékot is kiadtam a bokámra ;) A leszállás pillanatában, közvetlen egy elég kellemes befújást kaptam, ami arra jó volt, hogy lerántson a földre és húzzon, gyorsan átfordultam, hogy szemből, a tenyeremet is szétcsesszem, majd pár méter után összekaptam az ernyőt. A baseball pálya felé gyalogolva azért azon gondolkotdam, hogy beleférne még egy kör :))
Lent már Balázs és Szabolcs összecsomagoltak, én is ezt tettem, majd dumálgattunk, kinek, h sikeredett - Balázs állítólag a végén még kapott egy féloldalas csukást is, amit helyrehozott, de durván tette le magát.

Kicsivel később - várva a fuvarunkra - elstartolt egy újabb ernyő, akit nem ismertünk. Kicsit kavart, majd elég erőteljesen elkezdett balra (lentről nézve) sodródni a farkastorok felé, akkor már láttuk, hogy ebből sok jó nem sül ki, majd szépen el is tünt a házak fölött. Kicsit később Imi, aki mfent volt még a starthelyen, mert Őt Perec nem engedte le, szal Imi csörgött, hogy láttuk-e? mondom - egen! nah, hát az a Perec volt! úúúú bazzzz. Mint kiderült egy tetőn csücsül és szerencsére semmi baja. Felhívtam én is, mondta, hogy kicsit bevállalta, mert egy alulterhelt ernyővel indult el és szépen kisodorta, majd bekerült egy rotorba, aztán már csak menteni tudta valahogy. Kinézte a vízműveket, de 2 telekkel odébb sikeredett tetőt fognia.
Imiék közben lejöttek értünk, összecuccoltunk, Szabolcs és én hívtunk egy taxit, hogy lehozzuk Csabi autóját, a többiek, meg elkezdték Perecet keresni. Lenyomtuk a kört, két kocsival vissza, telefonban tudakozódás, hogy hol vannak, keresés.

[]
Halló! Igen kéményseprést vállalok!


Mire odaértünk már leszedték a szomszédok segítségével, mert a szerencsés ház tulajai nem voltak otthon. Iszonyat mázlival úszta meg, az ernyőnek sem történt, viszont Ő húzta a bokáját. Én, mint friss tapasztalattal rendelkező bokás srác, rávettem, hogy menjünk el sebészeti ügyeletre, egy röntgenre. Irány újpest, Árpád kórház, sebészet, röntgen - Fractura nem látható! A mázlista!!! :) Azért, persze örültem, hogy nem törte össze magát. A röntgen előtt még találkoztunk egy sráccal aki Egerben rontott egy rajtot, ami a egy darab boka csontjába került... A sebészeten is kedvesek voltak Pereccel, elmondták az okosságot, hogy pihentesse, borogassa, aztán jó utat kívántak Neki Amerikához, majd, hogy ne menjen el úgy, hogy nem csináltak vele semmit, telekenték panthenollal, mert a tetőn leégett!!!!!!! :)))))))))))))))

Még elcsattogtunk este a Millenárisba, levenni az ernyőt, megnézni, hogy ki nyerte az MPC-s tanfolyamot a tombolán - pasi volt, ehhhh :-/ Aztán vége arra napra. Persze Master P. nem bírt magával és elment még Kispál koncertre, hááát vazz, ez egy ilyen csávó. Márpedig ilyen srácok, mint Ő, minden bokorban teremnek! :)))))